Bouwheer:
CISO vzw

Situering:
Borgerhout

Auteur:
Jan Thiers
Stefan Martens

Interventie:
Uitvoeringsdossier en opvolging van de werken

Budget:
–  euro excl BTW

Surface:
– m²

Fase:
2002

verbouwing van een garage tot wijkkantoor met bovenliggende burelen

Wijkkantoor CISO vzw in het hart van Borgerhout wenst zichtbaar en laagdrempelig te zijn vanop de straat doch tevens private gesprekken te kunnen voeren in een aangename omgeving. Een landschapskantoor dat (eventueel later) afsluitbare gehelen mogelijk maakt en flexibiliteit voor de toekomst garandeert. Eveneens diende de ontwerper rekening te houden met een vluchtweg voor de mogelijk ernaast gelegen theaterzaal.  (cfr. plan).  Oude brandstofciternes dienden te worden onschadelijk gemaakt.

De verbouwing van de ingesloten garage werd beheerst door de bezorgdheid om :

  • Licht en groen in de bureauruimten binnen te trekken
  • Een vluchtweg te organiseren voor de ernaast gelegen theaterzaal
  • Het wijkkantoor zichtbaar en laagdrempelig te maken.

Ook het erboven gelegen appartement werd verbouwd tot kantoren.