Bouwheer:
privé

Situering:
Bevekom

Auteur:
Virginie Schoëff
Jan Thiers

Interventie:
Gedeeltelijke opdracht: CASCO
incl. stabilteit & technieken

Budget:
80 000 euro excl BTW per wooneenheid

Surface:
– m²

Fase:
2016

verbouwing van oude vierkantshoeve in 3 wooneenheden

Het doel en de beperkingen van deze verbouwing waren meervoudig:
– een bouwfysisch gezond en aangenaam woonklimaat ontwikkelen (vocht, isolatie, ventilatie …)
– de typologie van de ‘hoeve’ te vrijwaren
– dit voor een absoluut minimaal budget van 530€/m² excl. btw

We hebben gekozen om eerst en vooral te investeren in een degelijke bouwfysische omgeving aangezien deze investering onomkeerbaar is.  Voor de afwerkingen werd gekozen om die ruwbouwmaterialen te kiezen die eveneens (alvast in 1ste instantie) als eindafwerking kunnen dienen.

Voorts werden absolute standaardmaterialen gebruikt.  Wat zicht en licht betreft werden geen compromissen gemaakt.

Aan de bewoner/zelfbouwer om in de loop van de tijd – indien gewenst – verdere afwerkingen toe te voegen.